Marta Šveb Dragija

Kontakt:

Marta Šveb Dragija
+385 1 487 7460
msveb@irmo.hr

Bibliografija:

Radno mjesto: asistentica

Marta Šveb Dragija je znanstvena asistentica na Odjelu za kulturu i komunikacije Instituta za razvoj i međunarodne odnose u Zagrebu (IRMO). Polaznica je doktorskog studija psihologije na University of Groningen u Nizozemskoj gdje se njezin istraživački rad usmjerio na interdisciplinarni, socio-psihološki, pristup proučavanju kreiranja doživljaja u kulturnom turizmu.

Diplomirala je, s pohvalama (with honours), psihologiju te se specijalizirala za razvoj talenata i kreativnosti na University of Groningen u Nizozemskoj. Tijekom diplomskog studija,  dodatno se obrazovala u području poslovnog vodstva, coaching-a i sportske psihologije za što je stekla i prikladne certifikate. Prije diplomskog studija psihologije, a tijekom preddiplomskog studija psihologije, Marta je odradila dvogodišnju studentsku praksu u GNK Dinamo Zagreb gdje je bila asistent psihologa te se bavila organizacijom i provođenjem edukacija, team management-om i izradom strategija za razvijanje talenata. Nakon studija, radila je u tehnološkom start-up koji se bavi kreiranjem VR turističkih doživljaja.

Tijekom svog rada u IRMO, Marta je radila na razvoju nekoliko strategija te objavila radove s fokusom na ekonomiju doživljaja, kulturni turizam, kreativnost i emocije. Tečno govori hrvatski i engleski, a početni je govornik španjolskog. Trenutno je u procesu apliciranja za članstvo u European Association of Social Psychologists (EASP).

Skip to content