Tijekom travnja održano je niz aktivnosti u sklopu ESF projekta „Medijsko obrazovanje je važno.MOV“ kojim Gong u suradnji s deset partnerskih organizacija razvija tematsku mrežu o medijskoj pismenosti i razvoju kvalitetnijih programa medijskog obrazovanja. Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) sudjeluje kao partner i provodi aktivnosti ispitivanja javnog mnijenja i potreba društva, znanstvenih istraživanja društvene promjene te društvenog utjecaja politika intervencije.

U četvrtak 7.4. 2022. g. održan je virtualni sastanak na kojem su planirane aktivnosti strukturiranog dijaloga te medijsko-zagovaračka kampanja. Uz predstavnike Gonga sudjelovali su i predstavnici Info zone, Kurziva, DOKKICE, Zlatnih vrata i FER-a.

U ponedjeljak 11.4. 2022.g. u prostorijama Pragme održana je jednodnevna edukacija jačanja kapaciteta članica tematske mreže za sudjelovanje u procesima donošenja odluka. Edukaciju je vodila izvršna direktorica MAP Savjetovanja Maja Horvat, a na njoj su sudjelovale predstavnice Gonga, Pragme, Kurziva, Telecentra, Bacača sjenki te DOKKICE.

Sljedećeg je dana na istoj lokaciji održana kraća tematska radionica u kojoj su primijenjena znanja stečena prethodnog dana, a s ciljem razvoja smjernica za jačanje javnopolitičkog okvira podrške razvoju medijske pismenosti i medijskog obrazovanja.

U utorak 12.4. održan je sastanak predstavnika Gonga, Instituta za razvoj i međunarodne odnose te Kurziva zaduženih za izradu analize prethodnog utjecaja ranije spomenutih smjernica.

Navedene edukacije i sastanci pripremaju niz javnih i terenskih aktivnosti mreže MOV koje počinju na jesen. Aktivnosti i najave možete pratiti na mrežnoj stranici MOV projekta.

Share:
Skip to content