U srijedu, 1. ožujka, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore – Županijska komora Split održana je završna konferencija projekta “ForestEye – Zašita prirode i okoliša od šumskih požara”.
Projekt “ForestEye Zaštita prirode i okoliša od šumskih požara” financiran je sredstvima Europske unije kroz Instrument predpristupne pomoći (IPA) u okviru Programa prekogranična suradnja Hrvatska – Bosna i Hercegovina a projektni partneri dobili su sredstva u ukupnom iznosu od 651.524 EUR. Projekt su proveli: Hrvatske šume/Uprava šuma Split, Hercegbosanske šume, Institut za razvoj i međunarodne odnose IRMO, Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije.

Župan Splitsko – Dalmatinski Zlatko Ževrnja istaknuo je važnost projekta za ovu županiju naglasivši kako jedan od bisera županije, PP Biokovo dobiva novu mogućnost razvoja područja i to sa sjeverne strane parka koja je slabo razvijena. Predsjednik Uprave Hercegbosanskih šuma Draško Brnić podsjetio je na put projekta od prvoga sastanka u ožujku 2013. godine pa sve do završne konferencije u ožujku 2017. godine. Istaknuo je zadovoljstvo što je ovaj projekt prošao na natječaju unatoč činjenici kako šumarstva u predpristupnim programima za BiH nije bilo prije i ovo je prvi takav projekt.

Za kraj je voditelj projekta Zoran Šunjić predstavio prisutnima rezultate proizašle iz projekta ForestEye naglasivši kako je riječ u potpunosti o šumarskom projektu jer su nositelji bili dva trgovačka društva kojima je glavna djelatnost gospodarenje šumama.

Share:
Skip to content