Izašlo je novo izdanje CresCine biltena u sklopu Obzor Europa projekta „Povećanje međunarodne konkurentnosti filmske industrije na malim europskim tržištima“ na kojemu je IRMO jedan od 26 partnera u konzorciju koji okuplja stručnjake iz znanstvenog sektora i filmske industrije.

Teme koje donosi novi broj CresCine biltena za kraj ožujka su:

  • CresCine kronike – koje donose uvide u stanje filmske i medijske industrije o kojima je na ovogodišnjem SXSW festivalu govorio član CresCine konzorcija Sten-Kristian Saluveer; neke od tema bile su štrajkovi u filmskoj industriji, paradigmatski pomaci u distribuciji i utjecaj umjetne inteligencije na industriju;
  • ScreenMe podcast – u kojem je članica konzorcija Ulrike Rohn ugostila izvanrednog profesora Odsjeka za studije medija i novinarstva na Sveučilištu Aarhus Jakoba Isaka Nielsena, sa kojim je razgovarala o interakcijama između poduzetništva te filmske i TV industrije. Podcast možete poslušati ovdje.
  • CresCine Producers Club -prijavite se na besplatne jednodnevne radionice za producente koje su usmjerene na razvoj inovativnih alata i metodologija za uspjeh u ostvarivanju novih projekata. Na radionicu se možete prijaviti ovdje.
  • Istaknuti član konzorcija iz Estonije, profesor Indrek Ibrus, dobio je nagradu estonske vlade za istraživanja u društvenim znanostima. Doprinosi profesora Ibrusa društvenim znanostima, posebice njegova serija radova pod nazivom “Studije medijskih inovacija, digitalne kulture i kulturnih podataka”, donijeli su mu ovo prestižno odlikovanje.

Više informacija potražite u samom biltenu koji je dostupan na ovoj poveznici.

Informacije možete pronaći i na službenoj stranici projekta CresCine: https://www.crescine.eu/

Share:
Skip to content