U Centru za poslijediplomske studije na Sveučilištu u Zagrebu počela je nastava na interdisciplinarnom sveučilišnom poslijediplomskom specijalističkom studiju “Priprema i provedba EU projekata”.  Partneri u realizaciji studija su Pravni, ekonomski, građevinski i agronomski fakultet u suradnji s Institutom za razvoj i međunarodne odnose (IRMO).

Na studij je upisano 46 polaznika i među njima je dvoje stipendista s potpomognutih područja (Zakon o regionalnom razvoju RH, čl. 36.). Interes za upis bio je i veći ali zbog kvalitete nastave na studiju odustalo se od upisa većega broja studenata.

Osim nastavnika iz različitih disciplina u provedbi studija sudjelovat će i brojni stručnjaci iz prakse. Studij traje dva semestra i završava se pisanjem konkretnoga prijedloga projekta za europske fondove.

Studenti koji završe studij “Priprema i provedba EU projekata” bit će stručnjaci i konzultanti s vještinama i kompetencijama potrebnima za izazove povlačenja sredstava iz europskih fondova važnih za razvoj zemlje te će znati kvalitetno upravljati procesom provedbe projekata.

Share:
Skip to content