Znanstvenici  Instituta za razvoj i međunarodne odnose, u suradnji s kolegama iz Instituta Ruđer Bošković i Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld, sudjelovali su u pripremama i izradi programa te postupku akreditacije stručnog i specijalističkog diplomskog stručnog studija Održivog razvoja i međunarodnih odnosa koji od ove akademske godine kreće u izvođenje na Visokoj školi međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu.

Ovaj jedinstveni studijski program, čija je izrada sufinancirana od strane Europskog socijalnog fonda Europske unije, ima za cilj interdisciplinarnim pristupom, obuhvaćajući područja politike, zaštite okoliša, ekonomije i energetike, obrazovati kadrove sposobne za kreiranje i provedbu politika održivog razvoja te konkretnih razvojnih projekata iz ovog područja u zemlji i inozemstvu.

Strateški dokumenti Europske unije i Ujedinjenih naroda (Obzor 2020 i Agenda 2030) izuzetnu pozornost posvećuju kreiranju i provedbi politika održivog razvoja. Sustav javnih politika održivog razvoja koje Europska unija planira provesti otvorit će u EU čak 170 tisuća novih radnih mjesta za stručnjake s područja održivog razvoja. Diplomanti novog studijskog programa stoga će biti pripremani za radna mjesta u diplomatskim predstavništvima, vladama, ministarstvima, javnim i privatnim poduzećima, društvenim i prirodoslovnim znanstvenim organizacijama te nevladinim udrugama.

POVEZNICE

Zainteresirani za studij više informacija o studiju (opće informacije, ciljevi, program i uvjeti upisa) mogu doznati na http://www.diplomacija.hr/hr/novosti/novi-studij-odrzivi-razvoj-i-medunarodni-odnosi/

Share:
Skip to content