Pozivamo sve zainteresirane znanstvenike i stručnjake da se prijave na znanstveno-stručnu konferenciju „Kontinentalna Hrvatska: povijesni kontekst, aktualnosti i perspektive u budućnosti“ i da svojim radovima doprinesu kvaliteti konferencije i znanstveno-stručnoj raspravi o temama važnima za život u kontinentalnoj Hrvatskoj. Konferencija tematski pokriva različite aspekte koji se tiču života u kontinentalnoj Hrvatskoj (od ekonomskih, društvenih, demografskih i migracijskih, pa do povijesnih, kulturnih i identitetskih ). Uredništvo će prihvaćati i radove koji se ne odnose isključivo na područje kontinentalne Hrvatske, ako se iz njih mogu izvući relevantne pouke primjenjive za područje kontinentalne Hrvatske.

Predaja sažetaka radova (do 300 riječi): 30. travnja 2023.

Predaja cjelokupnog rada: 30. lipnja 2023.

Molimo vas da prijave i sažetke pošaljete elektroničkom poštom na: kontinentalna.konferencija@gmail.com

Službeni jezici skupa su hrvatski i engleski.

Za prijavu teme potrebno je poslati naslov teme, organizaciju kojoj autor pripada (za svakog autora posebno), sažetak do 300 riječi i do 5 ključnih riječi na hrvatskom i engleskom jeziku.
Radovi se šalju na dvostruke recenzije, a nakon pozitivnih recenzija za sudjelovanje na skupu potrebno je uplatiti kotizaciju od 250,00 eura na račun: HR2424020061140484759 (Erste&Steiermärkische Bank d.d.) sa svrhom uplate: kotizacija za konferenciju. U slučaju da je jedna recenzija pozitivna, a druga negativna, uredništvo će donijeti odluku o radu.

Studentima i umirovljenicima omogućen je popust od 50% (kotizacija iznosi 125,00eura).

Mjesto i datumi održavanja konferencije: Đakovo, 19. i 20. listopada 2023.

Organizatori konferencije: Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Đakovu, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti iz Osijeka, Institut za istraživanje migracija iz Zagreba, Institut za turizam i Institut za razvoj i međunarodne odnose.

Share:
Skip to content