Zagreb: hotel Dubrovnik, Gajeva 1
19.11.2019.

Pozivamo Vas na konferenciju „Proširenje suradnje EU i Japana – prilike za hrvatsko predsjedanje“. Konferencija će se održati 19. studenoga 2019. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu, a organizira je Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) iz Zagreba pod pokroviteljstvom Predstavništva Europske komisije u Zagrebu i Predsjednice Republike Hrvatske.

Cilj konferencije je jačanje suradnje između Hrvatske / EU i Japana, a u svjetlu prioriteta Europske unije za razdoblje do 2024. osobito u području održivog razvoja i suočavanja s globalnim izazovima.

Rad konferencije bit će organiziran u tri tematska panela, a radni jezik je engleski. Prvi panel će se baviti zajedničkim vrijednostima kao temeljem suradnje između Hrvatske / EU i Japana, drugi panel o mogućnostima koje proizlaze iz Sporazuma o ekonomskom partnerstvu Japana i EU, a treći o globalnim pitanjima i ulozi Sporazuma o strateškom partnerstvu Japana i EU.

Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Ministarstva vanjskih i europskih poslova, Ministarstva gospodarstva, Ureda Predsjednice, Japanski veleposlanik pri EU, posebni savjetnik Kabineta premijera Japana, sveučilišni profesori i drugi ugledni govornici.

Pozivamo Vas da svojim sudjelovanjem doprinesete kvaliteti konferencije. Molimo Vas da potvrdite svoje sudjelovanje na press@irmo.hr

Share:
Skip to content