Visoka delegacija Kineske akademije društvenih znanosti 22. rujna je posjetila Institut za razvoj i međunarodne odnose. Predstavnici  institucija predstavili su svoja polja rada i razmijenili ideje o mogućoj suradnji. Uslijedila je zanimljiva rasprava o aktualnim političkim i ekonomskim temama, s posebnim naglaskom na potencijale kinesko-europske suradnje.

S kineske strane sastanku su prisustvovali prof. Wang Weiguang, predsjednik Kineske akademije društvenih znanosti (CASS), prof. Huang Ping, generalni direktor Instituta za europske studije na CASS-u, dr. Wang Lei, generalni direktor Ureda za međunarodnu suradnju, CASS, prof. Zhang Ping, zamjenik generalnog direktora Instituta za ekonomiju, CASS, gospodin Wu Bolong, direktor Europskog odjela Ureda za međunarodnu suradnju, CASS, i gospodin Sun Zhaoyang, programski upravitelj Generalnog ureda, CASS.

IRMO su predstavljali dr. sc. Boris Havel, predsjednik Upravnog vijeća, dr. sc.  Ana Maria Boromisa, predsjednica Znanstvenog vijeća i predstojnica Odjela za međunarodne gospodarske i političke odnose, dr. sc. Višnja Samardžija, predstojnica Odjela za europske integracije, dr. sc. Senada Šelo-Šabić, znanstvena suradnica u Odjelu za međunarodne ekonomske i političke odnose, dr. sc. Krešimir Jurlin, znanstveni suradnik u Odjelu za međunarodne gospodarske i političke odnose i dr. sc. Janko Bekić.

Share:
Skip to content