Ekonomski forum koji se održava po 29. put u  poljskom gradu Krynica- Zdrój jedan je od najvećih gospodarskih skupova u srednjoj i istočnoj Europi, te se neformalno naziva i ”istočni Davos.”

U radu Forumu sudjeluje preko dvije tisuća sudionika iz cijele Europe i svijeta, a na dvjestotinjak panela pokriven je širok broj tema, uključujući budućnost EU, migracije, međunarodnu sigurnost, globalne političke i trgovinske odnose, digitalnu industriju, moderne komunikacijske alate i tehnologije.

Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) je i ove je godine partnerska organizacija te će predstavnici IRMO-a sudjelovati u radu nekoliko panela.

Ove godine Forum se održava pod temom ”Europa sutrašnjica. ‘Snažna’, znači što?”, a fokusirat će se na stari kontinent, odnosni strategije koje bi u sljedećem desetljeću trebale voditi europske vlade u globalnom sustavu. Europa je trenutno opterećene brojim pitanjima poput Brexita, ali istovremeno suradnja u srednjoj i istočnoj Europi raste, naročito kroz formate poput Višegradske skupine ili Inicijative tri mora.

Share:
Skip to content