U sklopu projekta ICroME “Italo-Croatian Mobility in Europlanning” 30. listopada 2014. godine u dvorani Müller Kina Europa u Varšavskoj ulici u Zagrebu u organizaciji Instituta za razvoj i međunarodne odnose IRMO održana je završna konferencija i panel diskusija.

Konferencija i panel diskusija omogućila je razmjenu iskustava sudionika mobilnosti kao i stečenih znanja tijekom projekta ICroME. IRMO je organizirao stručno usavršavanje i praksu u području planiranja i upravljanja projektima financiranim iz fondova Europske unije, za mlade zaposlene i nezaposlene osobe. Projektom se podržavala međunarodna mobilnost zaposlenika, samozaposlenih ili nezaposlenih osoba. U mobilnosti je sudjelovalo 36 osoba u trajanju od 5 ili 17 tjedana. Stručna praksa u Italiji omogućila im je nova radna iskustva i proširenje znanja u području planiranja i upravljanja EU projektima.

Sudionici mobilnosti podijelili su svoja iskustva o radu i učenju u talijanskim institucijama, ali i o novim projektima i o novim partnerstvima potaknutima realiziranim mobilnostima.

Na kraju konferencije voditeljica projekta Karolina Horvatinčić pozvala je sve prisutne da se upoznaju s programom Erasmus+ za koje je natječaj otvoren 2. listopada ove godine i predstavlja nove mogućnosti za mobilnosti u 2015. godini.

Share:
Skip to content