Znanstvena novakinja Anastasya Raditya Ležaić sudjelovala je na simpoziju „Inicijativa 16+1 za promociju inicijative Pojas i cesta“ u Pekingu od 26. do 30. 06. 2017. Ovaj simpozij organizirali su Kineska akademija društvenih znanosti i Mreža think-tanka 16+1, a financiralo ga je Ministarstvo vanjskih poslova Narodne Republike Kine. U okviru simpozija organiziran je i jednodnevni akademski forum za razvoj think-tanka 16+1 na Ekonomskom i poslovnom fakultetu Sveučilišta Hebei u Shijiazhuangu.

Osim sudjelovanja na raznim diskusijama, Raditya Ležaić bila je jedna od govornika u panelu „Inicijativa 16+1 u sinergiji sa suradnjom Kina-EU“ . Panel se bavio pitanjem strateškog partnerstva između Kine i Europske unije u zemljama srednje i istočne Europe.

Simpozij je okupio predstavnike akademske zajednice i stručnjake iz 16 zemalja srednje i istočne Europe i Kine,  koji su raspravljali o inicijativi 16+1 i njezinoj ulozi u provedbi Pojasa i ceste, te mogućnostima istraživanja o ovoj temi koja bi riješila nedostatak izvora iz prve ruke na ovu temu.

Share:
Skip to content