U četvrtak, 10. ožujka 2022.  godine, u 18 sati, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar bit će održana javna tribina i rasprava o nalazima i glavnim teorijskim te javno-političkim argumentima studije Od projekta do projekta: rad i zaposlenost u kulturnom sektoru.

Ova recentno objavljena studija dr. sc. Jake Primorac analizira polje kulture iz perspektive rada i radnih uvjeta kulturnih proizvođača. Fokusirajući se na kulturnopolitički okvir te strukturu zaposlenja i karakteristike rada u sektoru, studija ukazuje na posljedice sve snažnije projektizacije kulturne proizvodnje: rast nesigurnosti i potplaćenost velikog broja kulturnih radnica i umjetnika.

O ovoj temi razgovarat će se s autoricom studije, dr. sc. Jakom Primorac iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose, IRMO, iz Zagreba, Dunjom Kučinac, suurednicom izdanja i Vesnom Vuković iz BLOK-a, Lokalne baze za osvježavanje kulture iz Zagreba. Tribinu će moderirati dr. sc. Valerija Barada, izv. prof., s Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Događanje se održava u sklopu ciklusa javnih predavanja i diskusija „Javna sociologija“ u organizaciji Odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.

Share:
Skip to content