U Etnografskom muzeju, 29.9.2015., javno je predstavljen projekt „Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru“ koji provodi Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u partnerstvu s Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije. Cilj ovog projekta je razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju i poticanje poduzetničke kulture u šumarskom i drvnom sektoru. Ciljne skupine projekta su licencirani izvođači radova u šumarstvu, drvoprerađivači, privatni šumo-posjednici, žene poduzetnice, učenici šumarskih i drvodjelskih škola te nezaposleni šumarski i drvni inženjeri.

Kako su naglasile tajnica Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije Silvija Zec i voditeljica projekta Karolina Horvatinčić iz IRMO-a, očekivani rezultati projekta su doprinijeti povećanju stope samozapošljavanja i zapošljavanja u šumarskom i drvnom sektoru, doprinijeti razvoju pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju za poduzetništvo te doprinijeti povećanju konkurentnosti investicijama financiranim iz EU fondova.

Projekt se provodi u čak 15 gradova: Jastrebarsko, Krapina, Sisak, Karlovac, Koprivnica, Bjelovar, Gospić, Virovitica, Nova Gradiška, Vinkovci, Varaždin, Čakovec, Delnice, Pazin i Zagreb, a podijeljen je na tri glavna dijela – kampanju “Promociju poduzetništva, cjeloživotnog učenja te novih mogućnosti za šumarski i drvni sektor, natjecanje srednjih škola „Najbolji poslovni plan učenika šumarskih i drvodjeljskih škola“ te kampanju i okrugli stol „Poduzetnice u šumarskom i drvnom sektoru“.

Projekt vrijednosti 295.220,84 kn financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a službeno je započeo 20. srpnja 2015. potpisivanjem ugovora IRMO-a s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i trajat će godinu dana.

Share:
Skip to content