Šibenik

2. – 5. svibnja 2019.

IRMO kao jedan od suorganizatora međunarodne znanstveno-stručne interdisciplinarne konferencije PROCEED WITH CARE / NASTAVIMO S PAŽNJOM poziva sve zainteresirane stručnjake iz područja arhitekture, urbanističkog i prostornog planiranja, zaštite prirodnih i kulturnih znamenitosti, kulturnog turizma, interpretacije i prezentacije baštine, muzeologije, sociologije, antropologije, kulturnih teorija, komunikacijskih znanosti i ekonomije, da prisustvuju konferenciji motivacijskog naslova: LIVING WITH TOURISM / SUŽIVOT S TURIZMOM. Konferencija se održava u Šibeniku, od 2.-5. svibnja 2019.

Konferencija djeluje kao interdisciplinarna platforma za rješavanje sukoba između “prekomjernog turizma” (engl. overtourism) i očuvanja prirodnog i kulturnog krajolika, povijesnih gradova, spomenika i znamenitosti, posebno onih koji su uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine.

Cilj je angažirati što veći broj akademskih stručnjaka, istraživača i praktičara iz područja arhitekture, urbanog i prostornog planiranja, zaštite prirodnih i kulturnih znamenitosti, kulturnog turizma, interpretacije i prezentacije baštine, muzeologije, sociologije, antropologije, kulturnih teorija, komunikacijskih znanosti i ekonomije.

Najnovija akademska, znanstvena i terenska istraživanja, strategije, tehnike i alati dobit će priliku za usporedbu, izazov i reviziju, a zatim i priliku da postanu primjeri dobre prakse za dobrobit oba, naizgled suprotstavljena aspekta – prosperiteta lokalnih zajednica koje su povezane s turističkom ekonomijom te očuvanja kulturne, materijalne i nematerijalne baštine.

Više informacija o konferenciji, partnerima, temama te prijavi sudionika na: PROCEED WITH CARE (https://www.proceedwithcare.org).

Više informacija o konferenciji, partnerima, temama te prijavi sudionika na: PROCEED WITH CARE (https://www.proceedwithcare.org).

Share:
Skip to content