Hrvatsko vojno učilište, Ilica 256b, Zagreb

14. – 15. lipnja 2015.

Sa zadovoljstvom pozivamo sve zainteresirane na konferenciju “Croatia in Contemporary Security Environment – Threats, challenges and responses” koja se održava u organizaciji Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Centra za obrambene i strateške studije (CzOSS) Hrvatskog vojnog učilišta, pod pokroviteljstvom NATO’­­­­­­­­­­­­s Public Diplomacy Division.

Konferencija je usmjerena na poboljšanje informiranosti i kvalitete rasprave u Hrvatskoj o suvremenom sigurnosnom okruženju i ulozi Hrvatske u tom pogledu, kao i na jačanje postojećih transatlantskih vrijednosti te na njihovo usmjeravanje prema zemljama koje streme budućem članstvu u savezu.

Cilj konferencije je rasprava o trenutnim sigurnosnim prijetnjama koje predstavljaju izazov transatlantskoj zajednici – sukob u Ukrajini (sa reperkusijama na odnose s Rusijom), te pojava ISIS-a kao ozbiljne sigurnosne prijetnje transatlantskom prostoru. Koncept konferencije, odnosno izbor teme, sudionika i govornika je osmišljen kako bi se polučili zaključci od specifične važnosti za formuliranje relevantnih politika. Najvažniji doprinos konferencije sastoji se od otvaranja središnje teme široj hrvatskoj, ali i međunarodnoj javnosti. S tim ciljem biti će izdano i posebno izdanje Croatian International Relation Review-a koje će obuhvatiti sva izlaganja s konferencije.

Konferenciju će svečano otvoriti Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

Molimo sve zainteresirane da se za registraciju jave pk Marinu Vrkiću (Hrvatsko vojno učulište) na vrkicm@gmail.com ili 01/3784 411, najkasnije do četvrtka, 11.lipnja 2015.

PRILOZI

Program konferencije (engleski)

Share:
Skip to content