U sklopu projekta “Odgovornost za otpad je i moja”, od 26. do 29. kolovoza, održavaju se u Kninu, Drnišu, Sinju i Imotskom, okrugli stolovi na temu gospodarenja otpadom. Okrugli stolovi potiču na razgovor i suradnju građana i svih institucija i tvrtki uključenih u planiranje i uspostavu sustava održivog gospodarenja otpadom.

Okrugle stolove prate i edukativne radionice za učenike, te informativne aktivnosti putem radija kako bi se povećala svijest građana o važnosti smanjenja nastajanja otpada, odvajanja otpada i poticanje ponovne uporabe otpada, te da odgovorno gospodarenje otvara mogućnosti novih radnih mjesta i razvoj zelenog gospodarstva.

Ravnateljica Instituta za razvoj i međunarodne odnose IRMO Sanja Tišma održala je uvodno izlaganje na okruglim stolovima „Održivo gospodarenje otpadom za zeleniju budućnost: Europska iskustva – hrvatske perspektive“.

Projekt financira Fond za zaštitu okoliša i energetsku održivost, a provodi ga udruga Centar za održivi razvoj u partnerstvu s Institutom za razvoj i međunarodne odnose IRMO.

POVEZNICE

Više o projektu na stranicama Centra za održivi razvoj

Share:
Skip to content