Drugo izdanje ljetne škole WB2EU održano je od 17. do 22. rujna 2023 u palači Moise na Cresu, koja je pod upravom Sveučilišta u Rijeci. Školu vode i suorganiziraju Senada Šelo Šabić iz IRMO-a (Zagreb), Paul Schmidt iz ÖGFE-a (Beč) i Vedran Džihić iz oiipa (Beč).. Europski parlament u Hrvatskoj, Veleposlanstvo Francuske u Hrvatskoj i Royal Elcano Institut iz Španjolske podržali su održavanje ljetne škole 2023. godine.

Cilj WB2EU ljetne škole je ulagati u novu generaciju mladih europskih stručnjaka, znanstvenika, aktivista i angažiranih građana i podržavati njihov rad za novo europsko zajedništvo. Ove godine studenti su došli iz Austrije, Albanije, Španjolske, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Kosova, Rumunjske, Francuske, Italije, Njemačke i Mađarske. Istraživači i aktivisti, počevši od onih koji su sudjelovali u prvom izdanju ljetne škole 2022., organiziranoj u okviru projekta WB2EU, formirat će mrežu entuzijastičnih mladih ljudi i lidera sposobnih odgovoriti na političke izazove, produbiti dijalog s donositeljima odluka i pridonijeti ponovnom stjecanju novog europskog i demokratskog zamaha.

Informacije o ljetnoj školi, uključujući program, video zapise i galeriju fotografija možete pronaći na sljedećoj poveznici https://www.wb2eu.eu/?p=11574

Share:
Skip to content