Hotel Sheraton, Ul. kneza Borne 2, Zagreb

8. prosinca 2017. u 9 sati

Institut za razvoj i međunarodne odnose i Ured Zaklade Hanns Seidel u Zagrebu ove godine su zajedno proveli projekt „Hrvatska vanjska politika – 3 dimenzije“. Okosnica projekta je studija koja će biti predstavljena na istoimenom okruglom stolu.

Hrvatski nacionalni identitet je oduvijek je bio percipiran kao višeslojan zbog geografske raznolikosti zemlje. Također, činjenica da je Hrvatska bila na razmeđi tri civilizacijsko – kulturna kruga doprinijela je složenosti Hrvatskog identiteta. Određenje takvog trostrukog nacionalnog identiteta istaknuto je u najnovijem Strateškom planu Hrvatskog ministarstva za vanjske i europske poslove, kao i u drugim nacionalnim dokumentima. Glavni cilj projekta i studije bio je analizirati hrvatsku vanjsku politiku, te ustvrditi do koje razine Hrvatska može potraživati  svoj trostruki identitet na osnovi svoje političke i ekonomske prisutnosti u tri regije: Srednjoj i Jugoistočnoj Europi, te Mediteranu.

Na okruglom stolu biti će predstavljeni glavni zaključci studije te će se dodatno analizirati hrvatska vanjska politika, te trenutni izazovi s kojima se suočava u suvremenim međunarodnim odnosima.

Radni jezik je hrvatski sa simultanim prijevodom na engleski jezik.

Share:
Skip to content