Pozivamo Vas na Masterclass predavanje Antoniosa Vlassisa ‘Online platforme, audiovizualna industrija i upravljanje: Lekcije iz revizije Direktive o audiovizualnim medijskim uslugama’ koje će se održati u hibridnom formatu u Dvorani F22 Akademije dramskih umjetnosti, Frankopanska 22, Zagreb i online 25. ožujka 2022. godine od 17 do 19 sati. Prijenos događanja biti će omogućen preko Facebook stranice Instituta za razvoj i međunarodne odnose.

Više o temi Masterclassa:

Brza ekspanzija platformi videa na zahtjev (VOD), kao što su Netflix, Disney Plus, Amazon Prime Video, povezana s napretkom digitalnog kapitalizma, čini EU Direktivu o audiovizualnim medijskim uslugama (AVMSD) posebno relevantnom za razumijevanje politike digitalnih medijskih politika. AVMSD uključuje dvije ključne obveze za VOD platforme prema: (1) njihovom financijskom doprinosu stvaranju europskog i nacionalnog audio-vizualnog sadržaja i (2) prisutnosti i istaknutosti europskih i nacionalnih audio-vizualnih djela u njihovim online katalozima.

Iz perspektive oblikovanja javnih politika nameću se četiri pitanja: (1) zašto su i kako sudionici uključeni u proces izrade AVMSD odlučili predložiti nove obveze za online platforme? (2) Na koji su se način globalne internetske platforme i udruženja audiovizualne industrije bavile europskom javnom intervencijom u digitalnim audiovizualnim uslugama? (3) Koje su stavove nacionalne vlade, kao i Europska komisija i Europski parlament promicale prema novim obvezama za online platforme? i (4) U kojoj se mjeri nove AVMSD obveze mogu proširiti na međunarodnoj razini u kontekstu krize Covid-19?

Više informacija o programu i detalje možete naći na mrežnoj stranici projekta platEU.

Molim da se prijavite za događaj: https://plateu.irmo.hr/registration-form-for-the-masterclass-lecture/

Share:
Skip to content