Članice konzorcija Obzor Europa projekta CresCine dr. sc. Jaka Primorac, dr. sc. Aleksandra Uzelac i Sunčana Franić s Odjela za kulturu i komunikacije IRMO-a, sudjelovale su od 13. do 17.11. 2023. u Tallinu, u Estoniji na Industry@Tallinn & Baltic Event programu u sklopu filmskog festivala Black Nights (PÖFF).

U okviru programa Industry@Tallinn & Baltic Event projekt je predstavljen u nekoliko sesija: prvo kroz sesiju „CresCine Presentation“, zatim kroz „CresCine Theory and Evidence Training“ radionicu, te tijekom sesije „Od zelenih praksi do vještina i šire: Istražite stanje malih europskih filmskih tržišta s CresCineom“. Kroz prezentacije predstavljeni su prvi uvidi rezultata devetomjesečnog rada na projektu koji su uključivali relevantne podatke o financiranju filma, početne nalaze o ekološkom učinku i održivosti te podatke o stanju europskih industrijskih vještina i uspješnosti.

U sklopu boravka u Tallinnu, održan je i sastanak Upravnog odbora projekta, kao i Opća skupština konzorcija, na kojoj su dogovorene smjernice za daljnji rad, ugovorena su buduća događanja te predstavljeni novi članovi i članice tima. Sastanci su održani na Sveučilištu u Tallinnu, koje je i jedan od partnera na ovom interdisciplinarnom projektu.

Za više informacija o prethodnim događanjima i radu projekta, posjetite poveznice u nastavku.

Web stranica CresCine-a: www.crescine.eu

CresCine na LinkedIn-u https://www.linkedin.com/company/crescine/?originalSubdomain=ptn

CresCine na Instagramu: https://www.instagram.com/crescine_eu/?img_index=1

Kako biste saznali više o Tallinn Black Nights filmskom festivalu ili o Industry@Tallinn & Baltic Eventu, molimo posjetite: https://poff.ee/en/ ili https://industry.poff.ee/

Share:
Skip to content