Projektom Klimatska kuharica istražit će se razina znanja u gastro sektoru u Hrvatskoj i Sloveniji o utjecaju poslovanja sektora na klimatske promjene. Na temelju prikupljenih rezultata istraživanja izradit će se obrazovni program o klimatskim promjenama slijedom aktivnosti u gastro sektoru za smanjenje emisije CO2. Također, izradit će se metodologija te izračunati emisije CO2 za dvadesetak tradicionalnih jela u Hrvatskoj i Sloveniji te će se recepti s izraženom emisijom CO2 tijekom njihove proizvodnje objediniti u ‘Klimatsku kuharicu’. Informacije o klimatskim promjenama kroz aktivnosti gastro sektora kao i ‘Klimatska kuharica’ bit će prezentirani širokoj javnosti i na taj će način osigurati aktivnosti popularizacije znanstvenih istraživanja u IRMO-u.
-
- Program: Erasmus+ 2022-2-HR01-KA210-VET-000094467
- Trajanje projekta: 1.01.2023. – 1.01.2025.
- Financiranje: Erasmus+ (KA210-VET) Partnerstvo malih razmjera u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju
- Partneri na projektu:
- Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO), Hrvatska – koordinator projekta
- Narodno sveučilište Rogaška Slatina (LURS), Slovenija – partner na projektu
- Voditeljica projekta: dr. sc. Sanja Tišma