Objavljen je poziv za prijavu radova na ’15th Annual International Small Cinemas Conference: Changing Policies, Transforming Audiences and Work Practices In-flux’ koja će se održati od 5. do 7. studenog 2024. u Zagrebu. Konferenciju organizira Odjel za kulturu i komunikacije Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO), Zagreb, Hrvatska, u partnerstvu s programom „Industrija“ Zagreb Film Festivala (ZFF).

Konferencija je namijenjena znanstvenoj i stručnoj javnosti – kako iz polja javnih politika tako i profesionalcima iz filmske industrije. Konferencija će uz pozvana predavanja, prezentacije znanstvenih radova, uključivati i okrugle stolove te projekcije, a bit će dio programa „Industrija“ Zagreb Film Festivala (ZFF) koji se ove godine održava od 4. do 10. studenog. Održavanje konferencije za vrijeme trajanja festivala omogućit će sudionicima praćenje filmskog programa te umrežavanje s predstavnicima filmske industrije.

Pozvana predavačica na konferenciji je prof. Katharine Sarikakis sa Sveučilišta u Beču, koja će održati predavanje pod naslovom ‘The urgent beauty of small spaces: success and competitiveness of the European film industry’.

Više informacija o temi konferencije, načinu prijave sažetka i ostale relevantne informacije možete pronaći na web stranici konferencije: https://smallcinemas2024.irmo.hr/

Za sve dodatne informacije možete se obratiti organizatorima konferencije na adresu e-pošte: smallcinemas2024@irmo.hr

Konferencija je dio CresCine projekta „Povećanje međunarodne konkurentnosti filmske industrije na malim europskim tržištima“ (br. 101094988) financiranog programom Obzor Europa Europske unije. Za više informacija o projektu, posjetite: www.crescine.eu

Share:
Skip to content