Tematski dokument Kulturno planiranje “u hodu”: proces kandidature hrvatskih gradova za Europsku prijestolnicu kulture kao indikator stanja i promjena u kulturnoj politici autora Marija Kikaša, treći je u nizu CULPOL tematskih dokumenata izrađenih u sklopu Jean Monnet projekta EU kompetencije i nacionalne kulturne politike: kritički dijalozi (CULPOL).

Rad se usredotočuje na perspektive lokalnih kulturnih politika hrvatskih gradova koji su bili uključeni u proces kandidature za Europsku prijestolnicu kulture (EPK) i isporuku lokalnih strategija kulturnog razvoja. Također se bavi utjecajem procesa kandidature na lokalne kulturne kapacitete i politike, kao i sudbinom kulturnog razvoja onih hrvatskih gradova koji nisu nagrađeni titulom EPK.

CULPOL TEMATSKI DOKUMENT 3 –  Kulturno planiranje „u hodu“: Proces kandidature hrvatskih gradova za Europsku prijestolnicu kulture kao indikator stanja i promjena u kulturnoj politici Cultural planning “in random”: benchmarking cultural policy trends and changes in Croatia with the experience of European Capital of Culture project Mario Kikaš, IRMO, Zagreb, kolovoz 2017. Jezik: hrvatski (sažetak na engleskom).

Ukoliko želite doprinijeti sa svojim radovima svakako nas kontaktirajte na: culpol@irmo.hr

Za više informacija o projektu, planiranim događanjima i objavljenim istraživačkim radovima pratite mrežnu stranicu projekta culpol.irmo.hr.

Share:
Skip to content