Trajanje projekta: 10/2012. – 10/2016.

Naručitelj: European Union´s Cooperation in Science and Technology (COST) / Individuals, Societies, Cultures and Health (ISCH)

Voditelj projekta: Ursula Huws, University of Hertfordshire, UK

Član upravnog odbora: dr. sc. Paško Bilić

Zamjenica člana upravnog odbora: dr. sc. Jaka Primorac

Informacijske i komunikacijske tehnologije vrše značajan utjecaj na oblike i mjesto rada. Digitalizacija informacija transformirala je radne procese dok su telekomunikacije omogućile globalnu distribuciju poslova. Informacijske i komunikacijske tehnologije također su omogućile stvaranje novih oblika plaćenog i neplaćenog, digitalnog i virtualnog rada koji pomiču granicu između rada i dokolice te stvaraju nove oblike neplaćenog rada kroz potrošnju i stvaranje novih servisa. Ove promjene utječu i na privatni život, a u kontekstu rodnih razlika različito se manifestiraju. Geografska distribucija virtualnog rada te stvaranje novih vještina kojima se proizvode nove vrijednosti imaju značajne učinke na ekonomski razvoj, vještine i inovacijske politike. Do sada su ove promjene proučavali izolirani istraživači/ice, zbog čega je samo polje fragmentirano.

Cilj je projekta filtrirati relevantno znanje koje bi stvaranju javnih politika omogućilo jasnije razdvajanje činjenica od lažnih trendova i potaklo otvaranje novih mogućnosti zapošljavanja i ekonomskog razvoja u Europi. Projekt okuplja istraživače u području komunikacijskih znanosti, ekonomije, sociologije, rodnih i kulturnih studija, inovacija, menadžmenta, digitalnih medija, kreativnih industrija, tehnologije, zapošljavanja kako bi se konsolidirala teorija, mapiralo ovo rastuće polje istraživanja, podupirali istraživači/ice u ranom stadiju karijere i razvili novi istraživački projekti.

Share:
Skip to content