logo

Trajanje projekta: 1/2012. – 12/2014.

Naručitelj: Europska komisija (ICT Policy Support Programme – Competitiveness and Innovation Framework Programme)

Voditeljica IRMO dionice projekta: dr. sc. Aleksandra Uzelac

Europeana Awareness je Best Practice Network koju koordinira Europeana Foundation.  Trogodišnji projekt je započeo s radom od 1. siječnja 2012.  i provodio se je u okviru ICT Policy Support Programme – Competitiveness and Innovation Framework Programme.

Cilj projekta bio je promoviranje Europeana portala među korisnicima, policy maker-ima, te organizacijama koje djeluju u području kulturne baštine u svim zemljama članicama EU, kako bi se potaknulo korištenje baštinskih resursa portala i njihov aktivan doprinos gradnji resursa na portalu, te kako bi se prepoznala važnost baštine u ekonomskom razvoju suvremenog društva.

U konzorciju je sudjelovalo 48 partnera iz 31 europske zemlje. IRMO je bio uključen u dva radna paketa u okviru projekta, a suradnice na projektu bile su Aleksandra Uzelac i Jaka Primorac.:

    • Tijekom 2012. godine u okviru aktivnosti u Work package 4 – Connecting cultural content with tourism provedeno je šestomjesečno istraživanje pod nazivom ‘Assessing venues and events data aggregation models across Europe’ u kojemu  su identificirani postojeći kulturni agregatori u Europi te je napravljeno istraživanje putem online upitnika. Analiza dobivenih rezultata predstavljena je u izvještaju  D4.2: Report on aggregator distribution and effective aggregation models.
    • U okviru aktivnosti Work package 1 – Public media campaign tijekom 2014 godine u travnju je u suradnji s NSK i Ministarstvom kulture organiziran Dan Europeane, te je u rujnu i listopadu organizirana kampanja prikupljanja obiteljskih uspomena o Prvom svjetskom ratu u nekoliko Hrvatskih gradova u suradnji s Ministarstvom kulture.
Share:
Skip to content