Institut za razvoj i međunarodne odnose Zagreb, temeljem članka 40. Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (Narodne novine: 119/2022) i  članka 51. Statuta Instituta Klasa: 007-02/23-01/01, Urbroj: 251-768-08-23-4 od 16.09.2023. objavljuje

JAVNI NATJEČAJ

za izbor na suradničko radno mjesto asistenta u Odjelu za kulturu i komunikacije za rad na projektu BORE, Centar za održivi razvoj kroz kulturu – 1 izvršitelj (m/ž).

Ugovor o radu sklapa se na određeno vrijeme do povratka odsutne djelatnice uz mogućnost ugovaranja probnog rada u trajanju od 6 mjeseci. Očekivani povratak radnice na posao je 06.04.2025.

Uvjeti:

Uz opće kriterije za zasnivanje radnog odnosa iz članka 39. stavaka 4. i 6. Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti pristupnici trebaju ispunjavati kriterije:

  • završen sveučilišni diplomski studij iz znanstvenog područja humanističkih znanosti, polje povijest
  • dodatne kriterije propisane Pravilnikom o dodatnim kriterijima za izbor asistenata, imenovanju mentora i ocjeni rada suradnika i mentora Klasa: 007-02/23-01/06, Urbroj: 251-768-08-23-1 od 27. 12. 2023. (https://irmo.hr/wp-content/uploads/2024/01/Pravilnik-o-dodatnim-kriterijima-za-izbor-asistenata-imenovanju-mentora-i-ocjeni-rada-suradnika-i-mentora.pdf)
  • izvrsno znanje engleskog jezika

Pristupnici su dužni priložiti:

  • prijavu na natječaj, u prijavi se navode osobni podaci podnositelja prijave (ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona, e-mail adresa za kontakt, naziv radnog mjesta za koje se podnosi prijava),
  • životopis,
  • dokaz o traženom stupnju obrazovanja (preslika diplome i dr.). Pristupnik koji je visokoškolsku kvalifikaciju stekao u inozemstvu mora uz prijavu na natječaj za radno mjesto priložiti mišljenje o vrednovanju inozemne visokoškolske kvalifikacije izdano od Agencije za znanost i visoko obrazovanje ili potvrdu o pokretanju postupka vrednovanja inozemne visokoškolske kvalifikacije Agencije za znanost i visoko obrazovanje,
  • dokaz o znanju engleskog jezika (potvrde, svjedodžbe, objavljeni radovi na stranom jeziku i sl.),
  • dokaze o ispunjavanju dodatnih kriterija propisanih Pravilnikom o dodatnim kriterijima za izbor asistenata, imenovanju mentora i ocjeni rada suradnika i mentora.

Poslodavac će provesti selekcijski postupak u kojem će se posebno bodovati iskustvo u radu na EU projektima.

Poslodavac može provesti testiranje pristupnika koji zadovoljavaju formalne uvjete natječaja. O terminima i načinu eventualnog testiranja pristupnici koji zadovoljavaju formalne uvjete biti će obaviješteni putem elektroničke pošte na e-mail adresu koju su naveli u prijavi.

Ovaj natječaj objavljen je u Narodnim novinama, na službenom internetskom portalu za radna mjesta Europskog istraživačkog prostora te na internetskim stanicama Instituta i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Na natječaj se mogu ravnopravno prijaviti osobe oba spola.

Kandidati koji se pozivaju na pravo prednosti prilikom zapošljavanja sukladno članku 102. Zakona o hrvatskim braniteljima iz domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, a koji u trenutku podnošenja prijave ispunjavaju uvjete za ostvarivanje toga prava, dužni su uz prijavu na javni natječaj priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta iz natječaja i dokaze za ostvarivanje prava prednosti prilikom zapošljavanja. Popis dokaza za ostvarivanje prava prednosti prilikom zapošljavanja nalaze se na internetskoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja: https://branitelji.gov.hr/zaposljavanje-843/843.

Prijave s dokazima podnose se u roku od 30 dana od objave natječaja u Narodnim novinama isključivo u elektroničkom obliku, u jednom cjelovitom dokumentu u PDF-formatu, na e-adresu: natjecaj@irmo.hr. U rubrici predmet u elektroničkoj pošti potrebno je upisati: “Natječaj za radno mjesto asistenta u Odjelu za kulturu i komunikacije”. Obrada osobnih podataka pristupnika je nužna za postupak prijave na natječaj. Podaci će se čuvati koliko je nužno sukladno pravnim obvezama Instituta kao voditelja obrade.

Nepotpune i zakašnjele prijave neće se razmatrati.

Odabrani pristupnik/ca dužan je predočiti izvornike ili ovjerene preslike traženih dokaza prije sklapanja Ugovora o radu.

O rezultatima natječaja pristupnici će biti obaviješteni putem internetskih stranica Instituta (www.irmo.hr).

Share:
Skip to content