Drugi svjetski kongres “Advanced Chemistry” održan od 14. – 15. 06. 2021. u Belinu u Njemačkoj okupio je znanstvenike i stručnajake iz cijelog svijeta koji su predstavili svoja najnovija istraživanja u područjima: Kemijskog inženjerstva, Analitičke kemije, Biokemije, Kemije okoliša, Medicinske kemije, Nanomaterijala, Kemije u poljoprivredi, Kemije hrane, Farmaceutske kemija, Kemije i tehnologije polimera, Recikliranja i upravljanja otpadom itd.

Dr. sc. Karmen Margeta održala je predavanje (virtualna prezentacija) pod nazivom “Kako zaustaviti klimatske promjene” u kojem je predstavljena inovativna tehnologija “ Seawater Steam Engine” temeljena na tri prirodna izvora (morska voda, obnovljivi izvori energije i gravitacija), a kojom tehnologijom se mogu zaustaviti klimatske promjene. Uz predstavljanje nove tehnologije u prezentaciji je dan i kritički osvrt na nedostatke Pariškog sporazuma, te su ponuđena i nova rješenja.

Uz dr.sc. Karmen Margeta i dr.sc. Anamariju Farkaš (IRMO) autori navedene prezentacije su i prof. dr.sc. Nataša Zabukovec Logar (Kemijski institut u Ljubljani, Slovenija) i prof. dr.sc. Zvonimir Glasnović, u mirovini (FKIT, Sveučilište u Zagrebu).

Share:
Skip to content