Karpacz, Poljska

7. do 9. rujna 2021.

Viši stručni suradnik IRMO-a mr. sc. Krševan Antun Dujmović prisustvovao na Ekonomskom forumu u  poljskom gradu Karpacz-u od 7. do 9. rujna 2021.  Dujmović je sudjelovao u radu panela koji je evaluirao kineski utjecaj u jugoistočnoj Europi.

Ekonomski forum je ove godine održan po 30. put u  poljskom gradu Krapacz-u i predstavlja najveći gospodarski skup u srednjoj i istočnoj Europi, te se neformalno naziva i „istočni Davos.”

Prvi skup Ekonomskog foruma u Poljskoj održan je 1992., a od tada pa sve do 2019. godine forum se održavao u gradu Krynica-Zdrój.

Na ovogodišnjem Forumu, koji je održan pod motom „Europa u potrazi za vodstvom”  sudjelovalo je preko tri tisuće sudionika iz Europe i svijeta.

Ekonomski forum služi kako mjesto okupljanja političkih lidera, predsjednika vlada i država, te predstavnika poslovne i akademske zajednice, civilnog društva i medija.

Na dvjestotinjak panela održanih ove godine pokriven je širok broj tema, od budućnosti Europske unije i  međunarodnih odnosa, do najnovijih dostignuća u raznim poslovnim i industrijskim sektorima, uključujući digitalnu industriju i energetiku.

 

Više o forumu: http://www.forum-ekonomiczne.pl/?lang=en

Share:
Skip to content