Hrvatsko vojno učilište, Ilica 256b, Zagreb

14. – 15. lipnja 2015.

Konferencija je održana u organizaciji Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Centra za obrambene i strateške studije (CzOSS) Hrvatskog vojnog učilišta, pod pokroviteljstvom NATO­­­­­­­­­­­­s Public Diplomacy Divisiona.

Konferencija je pridonijela informiranosti i kvaliteti rasprave u Hrvatskoj o suvremenom sigurnosnom okruženju i ulozi Hrvatske, jačanju postojećih transatlantskih vrijednosti te njihovom usmjeravanju prema zemljama koje streme budućem članstvu u savezu.

Na konferenciji je održana rasprava o trenutnim sigurnosnim prijetnjama koje predstavljaju izazov transatlantskoj zajednici – sukob u Ukrajini (sa reperkusijama na odnose EU i NATO-a prema Rusiji), te pojava ISIL-a kao ozbiljne sigurnosne prijetnje transatlantskom prostoru. Koncept konferencije, odnosno izbor teme, sudionika i govornika je polučio zaključke od specifične važnosti za formuliranje relevantnih politika. Najvažniji doprinos konferencije sastoji se od otvaranja središnje teme široj hrvatskoj i međunarodnoj javnosti. S tim ciljem biti će izdano i posebno izdanje Croatian International Relation Review-a koje će obuhvatiti sva izlaganja s konferencije.

Konferenciju je svečano otvorila Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović.

PRILOZI

Program konferencije (engleski)

Share:
Skip to content