Varaždin

U sklopu kampanje „Promocija poduzetništva u šumarskom i drvnom sektoru“u Varaždinu, 27. travnja 2016. godine održana su predavanja i radionica. Među 25 sudionikabili su zastupljeni šumoposjednici i poduzetnici u drvnom sektoru. U prostorijama Galerija kavane oni su imali priliku slušati predavanja na temu „Obzor 2020 za mala i srednja poduzeća“ (održala mr. sc. Mira MileusnićSkrtić), „Mogućnosti rasta i razvoja poduzetništva u šumarskom i drvnom sektoru“ (održala Iva Ištok, mag. Ing. tech. lign.), te „Važnost cjeloživotnog učenja“ (održala Silvija Zec, dipl. ing.)

Prisutni su pokazali veliko zanimanje za mogućnosti financiranja iz EU fondova. Na radionici su predstavnici šumarskog i drvnog sektora vrlo aktivno i konstruktivno govorili o postojećim problemima i mogućim projektnim odgovorima na njih.

Razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju i poticanje poduzetničke kulture u šumarskom i drvnom sektoru jedan je od ciljeva ovog projekta koji je posebno usmjeren na licencirane izvođače radova u šumarstvu, drvoprerađivače, privatne šumo-posjednike, žene poduzetnice, učenike šumarskih i drvodjeljskih škola te nezaposlene šumarske i drvne inženjere.Projekt obuhvaća i natjecanje srednjih škola „Najbolji poslovni plan učenika šumarskih i drvodjeljskih škola“, te se bavi pitanjem položaja žena u šumarskom i drvnom sektoru.Projekt, sufinancira Europski socijalni fond s 295.000 kn, a provodi ga Institut za razvoj i međunarodne odnose u partnerstvu s Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije (HKIŠDT). Projekt je započeo u srpnju 2015. i traje do srpnja 2016.

Share:
Skip to content