Zagreb: Predstavništvo Europske komisije u RH, Augusta Cesarca 4

Srijeda 26. travnja 2017. u 10.00 sati

U fokusu okruglog stola „Izazovi konkurentnosti za nove članice EU-a i Hrvatsku“ nalaze se pozicija i perspektive Hrvatske za napredak na ljestvicama konkurentnosti, pozitivna kretanja i slabosti na pojedinim područjima konkurentnosti, te politike i inicijative za jačanje konkurentnosti na nacionalnoj razini. Polazna osnova su strategije i mehanizmi politika Europske unije usmjereni na jačanje konkurentnosti. U raspravi će se nastojati komparativno sagledati stanje u Hrvatskoj u usporedbi s drugim državama članicama Europske unije te pokušati definirati neke od bitnih preporuka donosiocima odluka u Hrvatskoj. Nakon uvodnih izlaganja predviđeno je vrijeme za pitanja i raspravu.
Ovaj okrugli stol zajednički organiziraju IRMO i Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, a dio je aktivnosti u okviru Jean Monnet projekta „Opservatorij politika u Hrvatskoj – POLO-Cro28”, kojeg IRMO provodi od rujna 2015., a financira se sredstvima Erasmus + programa Europske komisije.

Zainteresirane molimo da potvrde dolazak slanjem registracijskog obrasca na e-mail hrvoje.butkovic@irmo.hr. Radni jezik skupa je hrvatski. Prevođenje nije osigurano.

POVEZNICE

Web stranica: POLO-Cro28

PRILOZI

Program okruglog stola

Registracijski obrazac

Share:
Skip to content