Zagreb: Hrvatska zajednica županija, Savska 41/XVI

15. – 17. ožujka 2018.

Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u suradnji sa Hrvatskom zajednicom županija organizira radionicu pod nazivom „Antikorupcija i transparentnost u javnoj upravi“, koja će se održati od 15. do 17. ožujka u prostorijama Hrvatske zajednice županija u Zagrebu. Radionica se organizira u sklopu projekta „Treninzi za trenere i studente na temu – Antikorupcija i transparentnost u javnoj upravi“ financiranog od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj u sklopu Programa malih potpora (Small  Grants Program).

Radionica ima za cilj ponuditi sveobuhvatnu lepezu relevantnih znanja koja će predstavnike institucija osnažiti za provedbu edukacije o antikorupciji te omogućiti razumijevanje cijelog procesa razvoja i borbe protiv korupcije, njegov utjecaj i svrhu. Trening će voditi profesor politologije Eric M. Uslaner sa Sveučilišta Maryland, autor brojnih znanstvenih članaka i knjiga na ovu temu (npr. The Moral Foundations of Trust, Corruption, Inequality, and the Rule of Law, The Historical Roots of Corruption).

Radionica je namijenjena prvenstveno profesorima koji se u sklopu svojih predmeta/kolegija susreću s temom korupcije ili žele svoj kurikulum obogatiti ovom temom, ali je otvoren i za sve osobe koje žele sudjelovati na edukaciji, neovisno o njihovom organizacijskom/institucionalnom profile, uz pretpostavku da su motivirane doprinijeti borbi protiv korupcije u Hrvatskoj. Edukacijski program održati će se na engleskom jeziku.

Zainteresirane osobe mogu se prijaviti putem POVEZNICE (ovdje) zaključno sa nedjeljom, 11. ožujka 2018.

PRILOZI

Program

Share:
Skip to content