Nakon prve radionice u Novoj Gradiški, nastavila se kampanja „Promocija poduzetništva, cjeloživotnog učenja te novih mogućnosti za šumarski i drvni sektor“.  U sklopu kampanje održane su tri radionice, prva u Hrvatskom šumarskom institutu u Jastrebarskom 2. veljače 2016., druga u Hotelu Lovac u Pazinu 4. veljače 2016., a treća u Lovačkom domu u Delnicama 5. veljače 2016.  Na radionicama su održana predavanja  „Važnost cjeloživotnog učenja za šumarski i drvno-prerađivački sektor“ koje je održala tajnica HKIŠDT-a Silvija Zec, dipl. inž. šum.; „Nove prilike šumarskog i drvno-prerađivačkog sektora kroz potpore EU fondova“ koje je održala mr. sc. Mira Mileusnić Škrtić iz IRMO-a; te „Mogućnosti rasta i razvoja poduzetništva šumarskog i drvno-prerađivačkog sektora“ koje je održala Iva Ištok, mag. ing. tech. lign.

Projekt provodi Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) u partnerstvu s Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije (HKIŠDT).

Cilj projekta je razvoj pozitivnog odnosa prema cjeloživotnom učenju i poticanje poduzetničke kulture u šumarskom i drvnom sektoru. Ciljne skupine projekta su licencirani izvođači radova u šumarstvu, drvoprerađivači, privatni šumo-posjednici, žene poduzetnice, učenici šumarskih i drvodjeljskih škola te nezaposleni šumarski i drvni inženjeri.

Osim kampanje, projekt obuhvaća i natjecanje srednjih škola „Najbolji poslovni plan učenika šumarskih i drvodjeljskih škola“ te se bavi pitanjem položaja žena u šumarskom i drvnom sektoru, o čemu će se održati posebna promocija i okrugli stol „Poduzetnice u šumarskom i drvnom sektoru“.

Projekt vrijednosti 295.220,84 kn financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, započeo je u srpnju 2015. traje godinu dana.

Share:
Skip to content