Makarska, Hotel Dalmacija, PP Biokovo

25.-27. listopada 2017.

Na 11. skupu stručnih službi zaposlenika nacionalnih parkova/parkova prirode koji se održao u Makarskoj u razdoblju od 25. do 27. listopada 2017. godine dr.sc. Marina Funduk iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose  predstavila je rezultate dva projekta koja je sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, pod nazivom „Klimatske promjene u nacionalnim parkovima Republike Hrvatske: upravljačke i razvojne opcije- Parkadapt 1“ i „Klimatske promjene u parkovima prirode Republike Hrvatske: upravljačke i razvojne opcije – Parkadapt2“.

Projekt Parkadapt 1 imao je za cilj identificirati u kojoj se mjeri opažaju i prate klimatske promjene u nacionalnim parkovima  u Republici Hrvatskoj, dok je projekt Parkadapt2 bio usmjeren na opažanje i praćenje klimatskih promjene u parkovima prirode Republike Hrvatske.

Prezentirani rezultati uključuju: dvije izrađene Analize stanja,  jedna za područje nacionalnih parkova, druga za područje parkova prirode, dva izrađena akcijska planaza pilot područja – Akcijski plan za prilagodbu klimatskim promjenama Nacionalni park Risnjak te Akcijski plan za prilagodbu klimatskim promjenama Park prirode Medvednica te Priručnik za izradu akcijskih planova za prilagodbu klimatskim promjenama u nacionalnim parkovima i parkovima prirode Republike Hrvatske.

Share:
Skip to content