U Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, 15. prosinca 2014. godine, svečano je promoviran Europski dokumentacijski centar i predstavljeni su rezultati projekta „ClosEUp/Europa izbliza“. Svečanu promociju otvorila je Sanja Tišma, ravnateljica IRMO-a prisjetivši se svih djelatnika koji su prošli kroz EDC kao i povijesti nastanka današnjeg EDC-a. EDC u IRMO-u djeluje od 1991. i prošao je niz transformacija koje su se najviše očitovale u promjeni imena. Sanja Tišma se osvrnula i na uspješan rad IRMO-a tijekom proteklih godina u promoviranju europskih politika, kroz niz projekata a jedan od njih je i „ClosEUp/Europa izbliza“ koja pričom o uspješnim projektima i edukacijama o tome kako pripremiti i realizirati EU projekte nastoji približiti EU građanima.

Prisutnim se obrati Branko Baričević, Voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj te istaknuo kako je u Hrvatskoj za 17 mjeseci do sada otvoreno 17 centara EUROPE DIRECT mreže, te kako je EDC-IRMO četvrti EUROPE DIRECT dokumentacijski centar u Hrvatskoj,  naglasio je važnost ovog centra za akademsku zajednicu koja će kroz rad ovog centra moći pronaći sve neophodne podatke za istraživanja vezana uz politike i rad Europske unije.

Krševan Antun Dujmović predstavio je rad Europskog dokumentacijskog centra.

Karolina Horvatinčić i Mira Mileusnić  Škrtić prezentirale su rezultate 18 mjesečnog projekta „ClosEUp/Europa izbliza“.

U promociji su sudjelovali Kristina Tatarović, voditeljica samostalne službe za informativno-obrazovne aktivnosti, ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Dubravka Jurlina Alibegović, ravnateljica Ekonomskog instituta i Valerija Đurđević iz Medijske tvornice.

Na kraju završne svečanosti proglašeni su pobjednici festivala kreativnog dokumentarnog filma:

    1. Škola za demokraciju
    2. Priroda za budućnost
    3. Poljoprivreda za 21. Stoljeće

Posebna nagrada publike dodijeljena je filmu „Stella Polaris“.

Svi prisutni imali su priliku pogledati četiri pobjednička kreativna dokumentarna filma.

Share:
Skip to content