Završna konferencija projekta „Promocija poduzetništva i obrta u šumarskom i drvnom sektoru“ održana je 29. lipnja 2016. u Europskom domu u Zagrebu. Projekt je završen prezentacijom Voditeljice projekta Karolina Horvatinčić iz Instituta za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) o postignutim rezultatima i provedenim aktivnostima; projekcijom filma o primjeru dobre prakse triju žena poduzetnica izrađenom u sklopu projekta; te dodjelom nagrada učenicima i studentima koji su sudjelovali u natjecanju za najbolji poslovni plan u šumarskom i drvnom sektoru.

U sklopu natjecanja za najbolji poslovni plan pristiglo je ukupno pet poslovnih planova, četiri iz šumarskih i drvnodjelskih srednjih škola te jedan sa šumarskog fakulteta. Nakon kratkih prezentacija poslovnih ideja od strane svakog tima, tim iz srednje škole Matije Antuna Reljkovića iz Slavonskog Broda proglašen je pobjednikom, a tim se sastoji od učenika drugog razreda -Zvonimira Opačaka, Adriana Marića te Tonija Knateka. Pobjedničkim timu je prvu nagradu uručila administratorica projekta Anastasya Raditya Ležaić, a nagrada je bila prijenosno računalo i tablet. Drugo i treće mjesto osvojili su timovi iz Šumarske i drvodjelske škole Karlovac i Poljoprivredne šumarske škole Vinkovci koji su dobili prijenosne računale.

Sam je projekt je bio usmjeren na licencirane izvođače radova u šumarstvu, drvoprerađivače, privatne šumo-posjednike, žene poduzetnice, učenike šumarskih i drvodjeljskih škola te nezaposlene šumarske i drvne inženjere. Osim natjecanja srednjih škola „Najbolji poslovni plan učenika šumarskih i drvodjeljskih škola“, projekt je također obuhvaćao i kampanju „Promocija poduzetništva, cjeloživotnog učenja te novih mogućnosti za šumarski i drvni sektor“ kao i promotivni događaj „Okrugli stol za poduzetnice“. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 295.220,84 kn, provodio ga je IRMO u partnerstvu s Hrvatskom komorom inženjera šumarstva i drvne tehnologije (HKIŠDT). Projekt je započeo u srpnju 2015 i trajao do srpnja 2016.

Share:
Skip to content