U Vinkovcima je 29. srpnja potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „ForestFlow“ koji se provodi u okviru IPA prekograničnog programa suradnje Hrvatska – Srbija 2007.-2013. Nositelji projekta su Hrvatske šume. Uz IRMO, partneri u provedbi projekta su i Hrvatske vode, Vojvodina šume, Vode Vojvodine i Institut za nizinsko šumarstvo i životnu sredinu.

Cilj projekta je obnoviti područja oštećena u poplavi 2014. i razviti učinkovitije sustave zaštite u slučaju opasnosti od poplava u pograničnom području Vukovarsko-srijemske županije i Sremskog okruga.

IRMO-a će raditi na uspostavi prekograničnog tima i plana za obranu od poplava, uspostavi prekograničnog tima i plana za praćenje i zaštitu divljači od poplava, te provedbi aktivnosti za podizanje svijesti o poplavama i zaštiti od poplava. Hrvatske šume i Hrvatske vode obnovit će kanale, nasipe, pristupne ceste, te ojačati fond divljači u Spačvanskim šumama.

Projekt „ForestFlow“ vrijedan je 1,4 milijuna eura s financiranjem EU-a od 85 posto. Vrijednost projekta ravnopravno je raspodijeljena za realizaciju u Hrvatskoj i Srbiji, a trajat će dvije godine. Svečanosti potpisivanja ugovora između Agencije za regionalni razvoj RH i Hrvatskih šuma nazočio je i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Tomislav Tolušić.

Share:
Skip to content