Posebno izdanje biltena CresCine donosi uvide, na temelju nedavno objavljenog interaktivnog izvješća Mala filmska tržišta: portreti i usporedbe, o tome kako mala tržišta održavaju svoju filmsku industriju. CresCine bilten izlazi u sklopu projekta Obzor Europa „Povećanje međunarodne konkurentnosti filmske industrije na malim europskim tržištima“ na kojemu je IRMO jedan od 26 partnera u konzorciju koji okuplja stručnjake iz znanstvenog sektora i filmske industrije.

U novom biltenu možete pročitati s kojim se izazovima filmska industrija suočava u sedam zemalja koje sudjeluju u istraživanju – Hrvatskoj, Danskoj, Estoniji, Flandriji (Belgiji), Irskoj, Litvi i Portugalu. Kroz izvještaj možete usporediti kakav je status svakog od sedam tržišta na području proizvodnje, financiranja, distribucije, prikazivanja i recepcije filmova te vidjeti na koje načine mala filmska tržišta pokušavaju održati svoje filmske industrije. Kroz bilten možete upoznati akademske i industrijske stručnjake koji su sudjelovali u stvaranju izvješća.

Cijelo je izvješće dostupno na mrežnim stranicama projekta CresCine, a portret hrvatske filmske industrije na hrvatskom jeziku u pdf formatu dostupan je ovdje.

Cijelom biltenu možete pristupiti na sljedećoj poveznici, a više o projektu možete saznati na www.crescine.eu.

Share:
Skip to content