U srijedu, 21. svibnja 2015. u Mostaru je održana svečanost dodjele svjedodžbi o darovnici za projekte koji su dobili financiranje iz EU u okviru trećeg poziva programa prekogranične suradnje Hrvatske i BiH 2007. do 2013.  Radi se o osam projekata (uključujući ForestEye) koji su dobili sufinanciranje među 182 prijavljena projekta. Ujedno, ForestEye je po iznosu najveći odobreni projekt, a ukupna mu je vrijednost više od pola milijuna eura. Vodeći partner na projektu su Hrvatske šume d.o.o.,  a IRMO je jedan od partnera.
Svečanost dodjele svjedodžbi organiziralo je zajedničko tehničko tajništvo (Joint Technical Secretariat-JTS) u suradnji s operativnim strukturama IPA prekograničnog programa Hrvatska – Bosna i Hercegovina.
Na svečanosti su uvodno govorili Kristina Markić, voditeljica JTS-a, Helga Bubanović-Devčić, pomoćnica ministra Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u RH zatim Ines Kos, ravnateljica Agencije za regionalni razvoj te Massimo Mina šef operacija za prekograničnu suradnju Delegacije Europske Unije u BiH-DEU.
Nakon uvodnih riječi, predstavljeni su ugovoreni projekti te dodijeljene svjedodžbe o darovnicama.

POVEZNICE

Potpisan novi EU projekt – ForestEye

Više o projektu: ForestEye

Web stranica:  ForestEye

Share:
Skip to content